Marko Retelj med dobitniki Krkinega priznanja mladih talentov za leto 2019

Naša generalna pokroviteljica Krka, tovarna zdravil, d.d. je pripravila, letos glede na okoliščine, zaradi varnosti in zaščito pred možnostjo okužbe s COVID-19, 14. srečanje s Krkinimi sponzoriranci pripravili v virtualni obliki. Kljub spremenjenim razmeram so tudi letos izbrali tri izjemne mlade posameznike, uspešne na športnem in kulturnem področju in jim podelili priznanje Krkin talent leta 2019.

Predsednik uprave in generalni direktor Krke Jože Colarič je v video nagovoru letošnjim nagrajencem sporočil:

“Ponosni smo na vašo prizadevnost in trdo delo, ki se kažeta v številnih dosežkih na področju športa in kulture. S svojim zgledom prispevate k širjenju Krkine zaveze k zdravemu načinu življenja in Krkinih vrednot, ki so hitrost in fleksibilnost, partnerstvo in zaupanje, kreativnost in učinkovitost. Predvsem pa sporočate, da so prav te vrednote in pozitivne osebnostne lastnosti pomemben dejavnik uspeha ne glede na področje delovanja.”

Čestitamo vsem sponzorirancem, predvsem pa trem talentom, ki so dobili tudi najvišje prizanje za Krkin talent leta 2019, Kim Kastelic iz Namiznoteniškega kluba Krka, Toni Travnik iz Moškega odbojkarskega kluba Krka in Brina Kren iz Kulturnega društva Pihalni orkester Krka

Ker vsi prijavljeni sponzoriranci kažejo na velik potencial mlade generacije, zato je Krkina komisija za izbor talenta leta sprejela odločitev, da si prav vsi prijavljeni zaslužijo priznanje za svoje športne, kulturne in druge dosežke.

Med prejemniki posebnega priznanja je tudi Marko Retelj, ki je še s 12 nadobudnimi mladimi člani društev in ustanov, katerih delovanje podpirajo v Krki in so s svojim pozitivnim zgledom tudi ambasadorji podjetja.

Marko je teniški lopar prvič vzel v roke pri treh letih, ko je bil lopar zanj še pripomoček za igro z žogico z bratom Janijem. Za tenis ga je navdušil starejši brat Jani Retelj, tudi član Teniškega klub Krka Otočec. Pri petih letih je Marko začel z vadbo v teniškem vrtcu Teniškega kluba Krka Otočec pri trenerki Slavki Srebrnjak.

S sedmimi leti  je začel trenirati pod budnim očesom trenerja Gordana Jankovića, v lanskem letu pa nadaljuje z delom pri trenerju Matjažu Pogačarju.

Že na prvi tekmi v domačem klubu je Marko pokazal svojo borbenost, vztrajnost in željo po tekmovanju, zmagah in priznanjih za najboljša mesta. Redno se udeležuje tekmovanj Teniške zveze Slovenije  in mednarodnih tekmovanj. V nižjih starostnih kategorijah je zabeležil kar nekaj zmag in se je kasneje  že pri 9 letih udeleževal tekem višje starostne kategorije do 12 let. Marko se danes uspešno udeležuje turnirjev na državni in mednarodni ravni.

Markovi najboljši dosežki v letu 2019 na državnih turnirjih:

  • Državni prvak v tenisu do 12 let, Ljubljana (7.1-11.1.2019)
  • Zmagovalec OP Portorož (13.8-15.8.2019)
  • Polfinalist MASTERS Koper (27.9-28.9.2019)
  • Državni prvak v dvojicah do 14 let, (13.1-17.1.2020)

V letu 2019 se je udeležil 8 mednarodnih turnirjev Tenis Europe. Markovi najboljši dosežki:

  • Finalist na turnirju prvega ranga Tenis Europe do 12 let v Prijedoru.
  • Četrtfinalist v Tenis Europe Čakovec in Tenis Europe v Novem mestu.
  • V Franciji se je na turnirju prvega ranga uvrstil med 16 od 64 igralcev.
  • Kot član reprezentance Slovenije do 12 let se je udeležil ekipnega Evropskega prvenstva v Ogulinu ter ekipnega Evropskega prvenstva Lampo Trophy v Rezzatu v Italiji.

Bravo Marko, le tako naprej.

Državni prvak v tenisu do 12 let