Programi

Teniški vrtec

S programi teniškega vrtca skušamo v čim večji meri približati teniški šport najmlajši populaciji, ki se prvič srečuje z različnimi športnimi oblikami. Program je namenjen otrokom od 4 – 6 leta starosti, kjer otroci skozi igro in zabavo spoznavajo igro tenisa ter razvijajo vsesplošne motorične spretnosti, ki so dobra popotnica za nadaljnji športni razvoj otroka. Program odlikujejo osebni pristop, strokovnost ter prijaznost. Izvajamo ga v okviru rednih teniških vadb kluba v Teniškem centru Otočec ter v okviru interesnih dejavnosti v vrtcih v Novem mestu in okolici.

Teniška šola za otroke

Teniška šola za otroke je namenjena mladim in najmlajšim, ki bi želeli prve teniške korake narediti v majhnih skupinah, ob pomoči usposobljenih trenerk in trenerjev ter uporabi sodobnih učnih metod in pripomočkov. Programi so namenjeni nadaljnjemu razvoju veščin tenisa, katerih osnove so otroci že pridobili v Teniškem vrtcu ali za malo starejše otroke prvim korakom teniške igre. Tekom vadbe v Teniški šoli tudi prepoznavamo potenciale otrok, ki izkazujejo večje zanimanje za teniški šport in imajo tudi ambicije za vstop v tekmovalni tenis. Vadba praviloma poteka v skupinah 4-6 otrok, 1x-3x tedensko, v teniškem centru Otočec.

Tekmovalni programi

Tekmovalnih programov so namenjeni igralcem in igralkam, ki želijo nadaljevati z učenjem tenisa in nastopati na teniških tekmovanjih. To so najzahtevnejši programi, ki zahtevajo največ angažmaja s strani samih otrok ter tudi staršev oz. skrbnikov. Zahtevajo relativno visok materialni vložek, veliko odrekanja, motivacije, želje, potrpežljivosti, vztrajnosti, psihične in fizične nepopustljivosti, predvsem pa trdo delo, ponujajo pa tudi največ zadovoljstva in zadoščenja, ko tekmovalec ali tekmovalka doseže svoje potenciale in tako izpolni svoja pričakovanja.

Vsebina, obseg in vrsta programa sta odvisna od teniškega znanja, starosti in ciljev igralca oziroma igralke. Tekmovalna vadba obsega tako skupinski kot individualen pristop na področjih tehnike, taktike, motorike in psihologije tenisa.  Tekmovalni programi potekajo preko celega leta in jih izvajajo usposobljeni in izkušeni teniški in kondicijski trenerji.