Krka Open 2020

Teniška šola

Logo TŠTeniška šola TK Krka Otočec je marca 1998 vpisala prvo generacijo otrok in uspešno pričela z delovanjem. Velik del trenerske ekipe, ki vodi teniško šolo, je postavil temelje tekmovalnega tenisa v Novem mestu in na Dolenjskem ter po nekajletnem delu pripeljal do prvih vidnejših rezultatov tako na tekmovalnem kot tudi na rekreativnem področju.

Teniška šola je sestavljena iz več delov: teniškega vrtca (otroci od 5. do 7. leta), teniške šole (otroci od 7. do 10. leta), predtekmovalnih skupin (otroci od 10. do 13. leta) in tekmovalnih skupin od 13. leta naprej. Vadba poteka celo leto nemoteno, tudi v poletnem času v slučaju slabega vremena v teniški dvorani. Vsi tisti, ki se ne uvrstijo v tekmovalne selekcije, imajo možnost udejstvovanja v rekreativni šoli, ki vzgaja bodoče trenerje, sodnike in dobre rekreativne igralce tenisa.

V naši teniški šoli je poskrbljeno za vse želje in različne ravni znanja. Cilj teniške šole ni samo vzgajanje teniških tekmovalcev in bodočih prvakov, temveč ima šola širše cilje, kot so vzgoja in socializacija otrok, široka motorična priprava, ki bo omogočila otroku po končani teniški šoli vstop v ostale športne zvrsti, osvojitev specifičnih teniških znanj in splošnih teoretičnih znanj.

V letu 2008 smo vpeljali v redni program kondicijsko vadbo v sklopu teniške šole za otroke od 7. do 10. leta in predtekmovalne skupine z otroci od 10. do 13. leta. Obseg in program kondicijske vadbe je odvisen predvsem od programa teniške vadbe ter od obdobja v sezoni (pripravljalno, tekmovalno, prehodno). Količinsko se giblje med dvemi in petimi enotami treninga tedensko. Kondicijsko vadbo vodi kondicijski trener.

Vpis v teniško šolo

Teniški klub Krka Otočec vabi vse mlade nadebudneže k vpisu v celoletno Teniško šolo. Program naše Teniške šole je namenjen razvoju otrokovih motoričnih sposobnosti, vzgoji, druženju s sovrstniki in spoznavanju teniške igre in vrste različnih športov. Na vadbenih urah se otroci tudi neizmerno zabavajo in vodeno sproščajo svojo energijo.

Prijave zbiramo vsak dan:

  • po telefonu 031 77 44 10,
  • po e-mailu: dusan.hocevar88@gmail.com
  • po pošti na naslov: Teniški klub Krka Otočec, Grajska cesta 2, 8222 Otočec

Prijavnico si lahko tudi prenesete in jo natisnete: Prijavnica za teniško šolo