Uspešno izpeljana profesionalna turnirja Krka Open in BTC Open Otočec 2022!

Med 7. septembrom in 2. oktobrom sta na Otočcu potekala dva zaporedna profesionalna turnirja za ženske z nagradnim skladom 25 000$, ki smo ju uspešno organizirali že drugo leto zapored.

V prvem tednu je turnir potekal tekoče in brez zapletov.

Spremljali smo lahko domačinko Živo Falkner, ki se je po več kot treh urah uvrstila v drugi krog turnirja. Živino izjavo po zmagi si lahko ogledate na povezavi. V drugem krogu je bila od Žive boljša Romunka Miriam Bianca Bulgaru, ki je na koncu tudi osvojila turnir. Izjavo zmagovalke po zmagi v polfinalu si lahko ogledate na povezavi. Živa tudi ni imela sreče v žrebu pri dvojicah, kjer se je v paru z Deo Herzdelas (BiH) že takoj v prvem krogu pomerila s kasnejšimi zmagovalkami – Shymanovich / Khromacheva. Izjavo zmagovalk si lahko ogledate na povezavi.

Živa Falkner. Foto: Tenis Slovenija

Živa Falkner. Foto: Tenis Slovenija

Na turnirju se je od Slovenk posebej izkazala tudi Pia Lovrič, ki se je najprej prebila skozi kvalifikacije, nato pa vse do četrtfinala. Turnirja dvojic pa se je udeležila tudi Andreja Klepač, ki je nastopila v paru z Anamari Žnuderl. Izjavo Andreje Klepač in Anamari Žnuderl si lahko ogledate na povezavi.

Profesionalne fotografije s turnirja si lahko ogledate na spletni strani Tenis Slovenija, posnetke tekem pa na YouTube kanalu ŠCNM.

Finalistke turnirja dvojic.

Finalistki turnirja Miriam Bulgaru in Paula Ormachea.

 

 

 

 

 

 

 

V drugem tednu smo imeli veliko manj sreče z vremenom. Prvi dan kvalifikacij smo vključno s finalom prvega turnirja uspešno spravili pod streho, naslednje dni pa smo se borili z obilico dežja in namočenimi igrišči.

Zadnji krog kvalifikacij smo uspeli zaključiti šele v sredo vključno z nekaterimi dvoboji prvega kroga glavnega turnirja, ki pa je bil zaradi izrednih razmer odigran po sistemu odločilnega tie-breaka. Tekme glavnega turnirja, ki so bile planirane v četrtek in petek smo odigrali v dvorani Dolgi Most v Ljubljani.

Tako smo do konca petka kljub izredno slabim vremenskim razmeram pod streho spravili tri kroge kvalifikacij, prvi in drugi krog glavnega turnirja ter četrtfinale dvojic. Tekme, ki so ostale smo uspešno izpeljali na domačih igriščih čez vikend.

Finalistki turnirja Iryna Shymanovich in Miriam Bulgaru. Foto: Tenis Slovenija

Finalistki turnirja Iryna Shymanovich in Miriam Bulgaru. Foto: Tenis Slovenija

Finalistke turnirja dvojic. Foto: Tenis Slovenija

Finalistke turnirja dvojic. Foto: Tenis Slovenija