Živa Falkner zastopala Slovenijo na Pokalu Billie Jean King

Pretekli teden je Živa Falkner kot članica slovenske ženske reprezentance odpotovala v turško Antalyo. Slovenija je v prvi evro-afriški skupini odigrala 6 dvobojev in si že v prvih štirih dnevih priborila 4 zmage proti Gruziji, Hrvaški, Bolgariji in Avstriji ter si tako zagotovila preboj v višji rang tekmovanja. Zadnja dvoboja proti Švedski in Madžarski je Slovenija sicer izgubila, vendar to ni vplivala na končen rezultat. 

Reprezentanco so poleg Žive sestavljale še Kaja Juvan, Tamara Zidanšek, Pia Lovrič- in Lara Smjekal.

Živa je na igrišče stopila 5-krat. V prvih dnevih tekmovanja je v dvojicah nastopila proti Bolgariji in Gruziji. Peti dan tekmovanja pa je dobila prvo priložnost za nastop v tekmo posamezno in jo tudi gladko izkoristila. Takoj zatem je odigrala še tekmo dvojic.

Zadnji dan tekmovanja je ponovno dobila priložnost za tekmo posamezno, tokrat proti 72. igralki sveta – Anni Bondar, ki je bila boljša od Žive z rezultatom 64 62. Po tekmi je Živa za Teniško zvezo Slovenija podala izjavo:

 “Odigrala sem dobro tekmo. Ni bilo nobenega strahu. V dvoboju sem se borila za vsako točko. Prvič sem igrala proti TOP 100 igralki. Mislim, da sem se dobro upirala. Ima res dober servis. To je res lepa izkušnja, videla sem, da se lahko kosam z najboljšimi na svetu. Bila je kot tiger na igrišču. Ima zelo močno igro, sploh nima slabega udarca. Zdaj imam en teden prosto, potem pa se vračam na turnirje. Najprej v Zagrebu, potem pa grem še v Koper. “

Čestitke!

Foto: Tenis Slovenija