Živa Falkner v Turčiji na tekmovanju Billie Jean King Cup

Živa Falkner se je prvič uvrstila v slovensko člansko reprezentanco in bo v turški Antalyi zastopala Slovenijo skupaj z obema najboljšima igralkama – Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan, s svojo dobro prijateljico Pio Lovrič in najboljšo mladinko Laro Smejkal.

Živa je že od začetka leta 2022 na poti. Odigrala je 3 turnirje W15  v Egiptu in nato 3 turnirje W15 v Antalyi, kjer sedaj čaka, da se ji pridružijo preostale članice reprezentance. Na turnirjih sicer ni prišla do uspehov, ki si jih je želela, vendar se počuti pripravljeno. Za Teniško zvezo Slovenija je povedala:

Jaz sem že 6 tednov na poti, zdaj pa sem že v Antalyi. Danes sem si ogledala prizorišče. Turkinje so danes že trenirale. Igrišča se mi zdijo zelo počasna, kar je, vsaj zame, dobro. Vreme je lepo. Sama sem prvič v članski reprezentanci. Veselim se in sem počaščena, da sem del ekipe. Čeprav rezultati tega ne kažejo pa sem trenutno v dobri formi. Iz tedna v teden igram boljši tenis.

Tekme skupinskega dela bodo potekale od 11. – 15. aprila, play-off pa v soboto 16. aprila. Selektor ekipe je Andrej Kraševec, njegov pomočnik pa Blaž Kavčič.