Konec turnirja Krka Open U12 2021

Pretekli teden je na igriščih TK Krka Otočec potekal mednarodni turnir do 12 let. Udeležilo se ga je lepo število igralcev, ki so v Slovenijo prispeli predvsem iz bližnjih držav – največ jih je bilo iz Slovenije in Hrvaške, nekaj pa tudi iz Francije, Nemčije, Črne gore in celo Belorusije. 

Turnir smo pričeli v nedeljo 27.6. s kvalifikacijami za dečke. Glavni turnir se je začel v ponedeljek in je potekal po sistemu Round Robin – v play off se je uvrstil vsak najboljši iz skupine.

V finale turnirja pri dečkih sta se na koncu uvrstila Vuk Krstajic (MNE) in slovenski predstavnik Nejc Šuštaršič Kalin. Na koncu je bil boljši Vuk z rezultatom 62 61.

Pri deklicah sta v finalu nastopili 11-letna Anna Pircher (AUT), ki je bila z rezultatom 64 61 boljša od slovenske tekmovalke Vertise Yaneva.

V finalu dvojic pri fantih in dekletih so nastopili kar trije pari iz Hrvaške in en par iz Slovenije – pri fantih sta na koncu z rezultatom 64 60 slavila Ivan Dumbovic in Dario Zorica, pri dekletih pa slovenski igralki Vertisa Yaneva in Luisa Fusil.