Živa Falkner uspešna na seriji turnirjev v Egiptu

Živa Falkner se je v drugi polovici januarja in začetku februarja udeležila treh zaporednih profesionalnih turnirjev v Egiptu z denarnim skladom $15 000. 

Na prvem turnirju, ki je potekal v Kairu, je Živi uspel preboj v četrtfinale, kjer je bila od nje boljša kasnejša finalistka Rusinja Elina Avanesyan. Prav tako se je v četrtfinale uvrstila v dvojicah, kjer je nastopila v paru s Francozinjo Julie Belgraver.

Na drugem turnirju, prav tako v Kairu, je imela Živa malo manj sreče v žrebu. Po tesni zmagi v prvem krogu nad domačinko Yasmin Ezzat, pomerila z 3. nosilko turnirja Chantal Skamlovo. 27-letna Slovakinja, ki se na ITF lestvici nahaja na 181. mestu, na WTA lestvici pa na 515. mestu, je bila od Žive boljša z rezultatom 75 61 in je kasneje tudi osvojila turnir. V konkurenci dvojic je po dolgem času nastopila s Pio Lovrič. Izgubili sta v četrfinalu proti nizozemski navezi, ki je kasneje osvojila turnir. 

Tretji turnir je potekal v mestu Sharm El Sheikh in se je igral na trdi podlagi. Na njem se je Živa morala posloviti že v drugem krogu kvalifikacij.

Čestitke Živi za uspešen začetek novega leta! 

Za svoje dosežke v letu 2020 pa je bila Živa nominirana za Športnico leta 2020 v MONM. Zanjo lahko do 22.2. glasujete vsak dan na povezavi

Predstavitev kandidatk pa si lahko ogledate tukaj.