13. SREČANJE S KRKINIMI SPONZORIRANCI

V Krki razglasili mlade talente 2018

Novo mesto, 27. marec 2019 – V Krki so na 13. srečanju s sponzoriranci trem izjemnim mladim posameznikom, uspešnim na športnem in kulturnem področju, že tretjič zapored podelili Krkino priznanje talent leta 2018. Dogodka se je udeležilo
200 predstavnikov klubov in društev, med njimi tudi 110 mladih športnikov, glasbenikov in drugih ustvarjalcev. Na srečanju so v pogovoru z zanimivimi sogovorniki osvetlili uporabo digitalnih tehnologij, še posebej družbenih omrežij, in predstavili poklice, ki jih zahteva današnja družba hitrih sprememb. Posebno pozornost so namenili varnosti na spletu, predvsem pa prednostim in pastem družbenih omrežij, ki so del našega vsakdanjika in za mlade uporabnike pogosto izziv.

Med mladimi dolenjskimi športniki in umetniki letos prepoznali tri talente

Odlike, ki izjemno uspešne posameznike in kolektive ločijo od drugih, so brez dvoma njihova odločnost, delavnost, vztrajnost in pogum, ki so obenem bistveni dejavniki za doseganje rezultatov. Tako so v Krki predstavnike klubov in društev tudi letos pozvali, da v svojih sredinah poiščejo mlade, uspešne posameznike, stare do 18 let, ki se lahko pohvalijo s hvale vrednimi odlikami, ki so jih vodile do vrhunskih dosežkov na športnem in glasbenem področju. Med kriteriji so uspešnost na klubskih, državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih, pa tudi pozitivne vrednote in osebnostne poteze, spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju in strpnosti ter dejavno predstavljanje sponzorja.

Na osnovi razpisnih pogojev so v Krko prejeli 17 predlogov za talent leta 2018. Strokovna komisija je imela pri izboru treh najboljših težko delo. Pri presoji predlaganih kandidatov ni upoštevala le vrhunskih dosežkov na posameznem področju – v športu ali kulturi – temveč se je osredotočila na celostno osebnost. Pomemben kriterij je bil poleg dosežkov tudi to, da je posameznik s svojo zavzetostjo in predanostjo svetel zgled sovrstnikom v šoli in obšolskih dejavnostih ter na področju dobrodelnosti.
Letos so podelili tri najvišja priznanja talent leta 2018 – dve na področju športa in eno na področju kulture
Talenti leta 2018
JAKA PAVLIN iz Moškega odbojkarskega kluba Krka
JERNEJ SLAK iz Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto
MATEVŽ ŠUŠTARŠIČ iz Atletskega kluba Krka

Iz klubov in društev so na Krkin razpis prejeli prijave, ki kažejo na velik potencial mlade generacije, zato se je komisija za izbor talenta odločila, da si prav vsi prijavljeni zaslužijo priznanja za uspešnost na tekmovanjih, za spodbujanje k sodelovanju, pošteni igri, zdravi tekmovalnosti, spoštovanju, strpnosti in za dejavno predstavljanje sponzorja.

Priznanja za svoje dosežke so tako dobili:

1) EMA BAŠA, Kegljaško društvo Novo mesto
2) TIM BRODNIK, Gimnastično društvo Novo mesto
3) BENJAMIN BURGER, Kulturno društvo Pihalni orkester Krka
4) ZALA JAKŠE, Ženski odbojkarski klub Novo mesto
5) KIM KASTELIC, Namiznoteniški klub Krka Novo mesto
6) BRINA KREN, Kulturno društvo Pihalni orkester Krka
7) LUKA MEDVED, Košarkarski klub Krka
8) ALJAŽ OMRZEL, Kolesarski klub Adria Mobil
9) MARKO RETELJ, Teniški klub Krka Otočec
10) ERIN NOVAK, Ženski rokometni klub Krka
11) LOVRO ŠTUBLJAR, Nogometni klub Krka
12) ALEKSANDRA VOVK, Namiznoteniški klub Krka Novo mesto
13) IRIS ZORAN, Kegljaško društvo Krka Novo mesto
14) DOMEN ŽUR, Nogometni klub Krka

Delo z mladimi je ključ za razvoj družbe

V Krki spodbujajo razvoj številnih dejavnosti. Še zlasti pa podpirajo klube in društva, ki mladim omogočajo vključevanje bodisi v rekreativni ali tekmovalni šport bodisi v
kulturnoumetniške in druge dejavnosti. V skrbi za zdravo družbo ter lepši in kakovostnejši jutri je namreč pomembno zagotoviti, da se bodo dejavnosti, ki so eden od poglavitnih stebrov vsake družbe, ohranjale tudi v prihodnje.

Ni naključje, da v Krki podpirajo predvsem tiste klube in ustanove, ki mlade spodbujajo k zdravemu življenjskemu slogu, telesnemu in osebnemu razvoju, timskemu duhu in prijateljstvu, vztrajnosti in tudi zdravi zmagovalni miselnosti. Le tako lahko v okolju skupaj krepijo vrednote, kot so partnerstvo in zaupanje ter kreativnost in učinkovitost, ki so ključ do napredka vsake družbe.

V Krki poudarjajo, da so mlade generacije tiste, ki bodo s svojim znanjem, nadarjenostjo, trdim delom in vztrajnostjo ter s pomočjo staršev in mentorjev iskale odgovore na vprašanja sodobnega časa in pomembno prispevale k razvoju družbe. Prav zato bodo tudi v prihodnje podpirali projekte, klube in društva, ki v ospredje postavljajo delo z mladimi.

13. srečanje s Krkinimi sponzoriranci