ŽIVA FALKNER 2018

Živa Falkner je odlično začela sezono 2018, kar je v prvem trimesečju dokazala na treh mladinskih ITF turnirjih do 18 let. Na prvem, ki je januarja potekal v indijskem Chandigarhu (4. rang), se je med posameznicami uvrstila v polfinale. Na drugem, ki je tudi januarja potekal v Indiji, v New Delhiju (2. rang), je v dvojicah osvojila drugo mesto. Marca se je udeležila ITF turnirja v Firencah, Italija (2. rang), kjer se je med posameznicami prav tako uvrstila v polfinale.
Živa Falkner in Tjaša Klevišar sta na Evropskem posamičnem prvenstvu, ki je julija potekalo v Moskvi v Ruski federaciji, v starostni kategoriji do 16 let osvojili bronasto medaljo v dvojicah. Med posameznicami je Živa nastope zaključila v osmini finala.
Živa se je septembra na turnirju svetovne mladinske teniške lestvice ITF na Lošinju na Hrvaškem (4. rang) med posameznicami uvrstila vse do finala in osvojila končno drugo mesto.
Živa je bila ob koncu sezone 2018 izbrana v ekipo najboljših dvanajstih igralk s celega sveta, ki so pod okriljem svetovne mladinske teniške zveze nastopale na ameriški turneji, ki je zajemala najmočnejše turnirje na svetu do 18 let (rang A in rang 1) v Mehiki in na Floridi. Živa je pod vodstvom trenerjev ITF pridobila številne neprecenljive izkušnje, saj je imela priložnosti igrati v najmočnejši svetovni mladinski konkurenci deklet do 18 let.