Krka

Bor Schweiger Mužar

Sredi maja 2017, se je po letu študija in igranja tenisa iz ZDA vrnil eden najboljših članov Teniškega kluba Krka Otočec Bor Schweiger Mužar.
Na Northern Illinois University je uspešno opravil vse študijske obveznosti ter se s teniško ekipo univerze uvrstil v “final four” srednje ameriške konference.Naj omenimo, da je Bor ob prihodu,kot bruc – freshmen, zaigral v vlogi četrtega igralca ekipe ter v nadaljevanju večino turnirjev odigral kot prvi lopar, na zaključnem turnirju sezone pa prejel medaljo Mid American Konference za najboljšega igralca na mestu drugega igralca ekipe.
S ponosom lahko rečemo, da je Bor “proizvod” domačega znanja, saj je celotno svojo teniško kariero preživel v Teniškem klubu Krka Otočec, da je k njegovi karieri največ prispeval odličen teniški trener Darko Voglar, ki mu je ves čas neutrudno, z vsem svojim znanjem in izkušnjami, stal ob strani in ga usmerjal. Da ga je kondicijsko na hude izzive odlično pripravil kondicijski trener Miha Movrin.
Borov odločen namen je, v naslednjih treh letih dokončati študij marketinga ter opravičiti naložbo univerze, ki mu s štipendijo omogoča bivanje, študij in teniško udejstvovanje v ZDA. V počitniških dneh pa bi se rad preizkusil na kakšnem ATP turnirju. Morda bo prva priložnost prav domači Portorož v mesecu avgustu.