SREČANJE SPONZORIRRANCEV

Srečanje s Krkinimi sponzoriranci

Naj talent 2016 na športnem področju

V Krki je 30. marec 2017 potekalo 11. srečanje s sponzoriranci, na katerem predstavniki klubov, društev in ustanov izmenjujejo dobre prakse. Dogodka se je udeležilo 143  predstavnikov klubov in društev, med njimi tudi 82 mladih športnikov, glasbenikov in drugih ustvarjalcev. Letos so posebno pozornost namenili mladim talentom. Med mladimi, uspešnimi posamezniki na športnem in glasbenem področju, starimi do 14 let, ki so jih predlagali klubi in društva, so izbrali 10 izjemnih posameznikov. Med njimi  tudi teniško igralko Živo Falkner iz Teniškega kluba Krka Otočec, in  ji podelili Krkino priznanje Naj talent 2016.

Živa Falkner je pri 14 letih najuspešnejša tekmovalka Teniškega kluba Krka Otočec, najboljša igralka v svoji kategoriji v Sloveniji ter med osmimi najboljšimi igralkami Evrope. Z doseženi rezultati sodi v sam vrh slovenskega, evropskega in svetovnega tenisa. V letih 2014 in 2015 je osvojila 13 naslovov na mednarodnih tekmovanjih Tennis Europe, v letu 2016 pa je zelo uspešno nastopala na turnirjih prvega ranga Tennis Europe. Kakovostno igro je potrdila z uvrstitvijo v četrtfinale evropskega posameznega prvenstva in z nastopom na zaključnem mastersu osmih najboljših igralk v Evropi, na katerem je osvojila končno 4. mesto, organizatorji pa so ji podelili še priznanje Fair play za zgledno obnašanje na turnirju in pripravljenost igrati z invalidnimi igralci. Živa je prva slovenska teniška igralka, ki v svojih starostnih kategorijah dosega tako odlične mednarodne uspehe. Po mnenju strokovnjakov in glede na rezultate, ki jih je dosegla, nedvomno sodi v kategorijo perspektivnih vrhunskih športnic svetovnega kova.

Živa  Falkner  je  bila  v tem  času  na  tekmi  ITF DOGA Qatar, zato  je  priznanje  v njenem  imenu  prevzel  njen  trener  Gordan  Jankovič.