Začetek profesionalnih turnirjev na Otočcu!

Na Otočcu že peto leto zapored organiziramo profesionalne turnirje za ženske. Letos bosta med 19. 5. in 2. 6. potekala dva zaporedna profesionalna turnirja serije WTT50 z nagradnim skladom $40 000. Letos se lahko pohvalimo s posebnim priznanjem “Tournament Recognition Award,” ki smo ga prejeli na osnovi preteklih turnirjev. 

Posebej se veselimo ponovnega nastopa domačinke Žive Falkner, ki bo igrala na obeh turnirjih, ki bo prvo tekmo odigrala v torek, 21. 5., ob 10h na igrišču 3.

Prenos tekem v živo lahko spremljate na spletni strani https://live.itftennis.com/en/live-streams/

Direktor obeh turnirjev Andrej Petkovič je za Tenis Slovenija povedal: ““Usmeritev TK Krka Otočec je aktivno delovanje v smeri odprtega povezovanja z ljubitelji tenisa na čim širšem območju Slovenije, saj tudi tako dosežemo širino in pestrost svojega delovanja, pridemo do novih idej in pogledov, poiščemo nove izzive ter ustvarimo prijetno druženje in nova poznanstva. Velik poudarek dajemo delu z mladimi. Spodbujamo njihovo udejstvovanje v njim namenjenih dejavnostih ter jim ponujamo možnost sodelovanja in tekmovanja z mladimi iz različnih teniških klubov po Sloveniji. Veliko pozornost namenjamo tudi razvoju mladih v vrhunske športnike, ki so in bodo uspešni na mednarodni ravni. Naš klub, tudi v sodelovanju s Tenis Slovenijo, že peto leto zapored organizira dva ženska profesionalna turnirja – tokrat z nagradnim skladom 40 tisoč ameriških dolarjev. Oba mednarodna turnirja bosta potekala na igriščih Teniškega centra Otočec. Z velikim veseljem napovedujemo, da se bo v boj s profesionalnimi igralkami podala tudi članica TK Krka Otočec in članica državne reprezentance Živa Falkner, ki si je udeležbo na turnirju prislužila s svojo predanostjo in marljivostjo. Letos smo še posebej ponosni na dejstvo, da smo za organizacijo lanskih turnirjev prejeli nagrado »Recognition award«, ki nam je bila podeljena na osnovi ocen igralk in uradnih oseb. Prepričani smo, da bomo tudi letos to nagrado upravičili in izpeljali turnirje na najvišji možni ravni.”

Tudi letos se nam bodo pri organizaciji tekmovanj pridružili najmlajši kot pobiralci žogic. V soboto, 18. 5., so lahko svoje znanje že preizkusili na igrišču z Živo Falkner, ki se je pripravljala na tekmovanje.