Regijski satelit 2023

V soboto 21. 1. 2023 smo na Otočcu že drugo leto zapored uspešno izpeljali tekmovanje Regijski satelit za otroke iz dolenjske regije v kategorijah mini, midi in maxi tenis.

Tekmovanje regijski satelit je namenjeno predvsem tistim igralcem, ki se želijo prvič preizkusiti na teniškem tekmovanju v domačem okolju. Organizirani so tako, da so otroci razdeljeni v skupine s 4 igralci, kjer vsak igra z vsakim, tekme med sabo pa igrajo na čas. Nato pa se med sabo v novih skupinah pomerijo tisti igralci z več zmagami, zraven pa tudi tisti z manj zmagami. Vsak igralec tako odigra 6 enako dolgih dvobojev, ne glede na doseženo število točk ali zmag. 

Na takem tekmovanju je tako poudarek predvsem na igri in zabavi, vsi udeleženci pa na koncu dobijo medaljo in priznanje.

V letošnjem letu je v kategoriji mini tenis nastopilo 16, v kategoriji midi tenis pa kar 22 otrok, kar je občutno več kot lansko leto. Nastopili so igralci iz Otočca, Novega mesta, Kočevja, Krmelja, Brežic, Krškega in Litije.

V maxi tenisu je nastopilo 8 otrok, ki so odigrali glavni in tolažilni del tekmovanja. Tako v finalu glavnega dela turnirja kot tudi v finalu tolažilnega dela so se med sabo pomerili domačini – v glavnem delu sta se pomerila David Litvai in Erik Škrbec, v tolažilnem delu pa Nejc Tramte in Črt Šašek. 

Iz našega kluba je na satelitu nastopilo kar 16 otrok, veliko jih je nastopilo v dveh kategorijah – 4 v mini tenisu, 12 v midi tenisu in 5 v maxi tenisu. Veliko otrok tako iz domačega kot tudi iz ostalih klubov je na tekmovanju nastopilo prvič, zato jim iskreno čestitamo za pogum!

Zahvaljujemo se Teniški zvezi Slovenije za spodbujanje takih projektov! V prihodnosti pa si želimo organizirati še več podobnih dogodkov.