Uspešno izpeljana tradicionalna mednarodna turnirja Krka Open U12 in U14

Med 4. in 17. julijem sta na Otočcu potekala tradicionalna mednarodna turnirja za mlajše igralce v kategorijah do 12 in do 14 let.

Na igriščih se je v dveh tednih zvrstilo okoli 200 igralcev.

Turnir do 12 let je potekal po sistemu Round Robin – v glavnem turnirju se je tako 32 fantov in 32 deklet pomerilo med sabo znotraj skupin v katerih so bili po 4-je igralci. Najboljši iz vsake skupine se je uvrstil v Play Off.

Pri fantih je na koncu slavil Patrik Voljevac (CRO), ki je v fi

nalu premagal komaj 11-letnega Vedanta Mohana (IND). Patrik Voljevac je slavil tudi v dvojicah, kjer sta v paru z Vitom Potočnjakom premagala finsko-rusko navezo Pihlajaniemi / Semenov.

Pri dekletih pa je turnir osvojila Ana Chindris (ROU), ki je v finalu premagala Mio Brozina (CRO). Ana Chindris je v paru z Anastaciyo Kotovsko (USA) zaigrala tudi v finalu dvojic, kjer pa sta morali premoč priznati Sari Kovačevič (TK Maja Matevžič) in Sofii Ferraris (ITA).

Na turnirju do 14 let je nastopilo okoli 120 igralcev. Pri fantih je na koncu po napetem finalu slavil Bruno Kovše (AUT), ki je v tretjem setu strl odpor Artema Dmyitrenka (UKR), pri dekletih pa sta se v slovenskem finalu pomerili Zala Bizjak in Sara Mihelčič, ki je na koncu slavila z rezultatom 64 62.

Oba para, ki sta zmagala v dvojicah, sta bila sestavljena iz slovenskih igralcev – pri fantih sta 1. mesto osvojila Liam Lugarič in Mark Laubic, ki sta v finalu premagala navezo Dmytrenko (UKR) / Mueller (GER). Pri dekletih pa se je zmage prav tako veselila Sara Mihelčič, ki je v paru s Kajo Kadak Ocvirk premagala navezo Thamm (GER) / Tuna (TUR).