Izjemen rezultat Nike in Žive na profesionalnem turnirju Krka Open 2021!

V letošnjem letu na Otočcu prvič organiziramo dva zaporedna profesionalna turnirja z nagradnim skladom 25 000 $. Na njem sta v glavnem delu turnirja nastopili tudi domači igralki Nika Zupančič in Živa Falkner. 

Obe sta suvereno nastopili v prvem krogu in opravili s svojima nasprotnicama v dveh nizih. Živa je z rezultatom 64 61 premagala nasprotnico iz Rusije, Nika pa je bila z rezultatom 63 63 boljša od Matilde Mutavdzic, ki je ena izmed najboljših mladink sveta in se že pri svojih 16-ih letih odpravlja na Juniorski Grand Slam.

V drugem krogu je Nika po izenačenem in napetem dvoboju morala priznati premoč igralki iz Romunije, medtem ko je Živa po polnih 4 urah igranja in močnih krčih strla opor soigralke iz Zagreba ter se tako uvrstila v četrtfinale turnirja, kjer pa se ni ustavila. Z nasprotnico iz Romunije je opravila gladko z rezultatom 61 61.

V polfinalu se je Živa pomerila z Miram Kolodziejevo, 24-letno Čehinjo, ki je kasneje tudi osvojila turnir. Proti njej je izgubila z rezultatom 75 61.

Živa je v paru z Matildo Mutavdzic nastopila tudi v konkurenci dvojic. Uvrstili sta se v drugi krog, tam pa tesno izgubili v match tie-breaku proti italijanski navezi Di Sarra/Rosatello, ki je kasneje tudi osvojila turnir.

Živi in Niki čestitamo za uspešen nastop in želimo srečo v naslednjem tednu, ko na Otočcu poteka Petrol Open!

 

Nika in Živa pred obračunom drugega kroga turnirja.

Živa po osvojenem 3.-4. mestom.